Miért a Botanicus?

Kertészetünkben, amely Prágától kb 40 km-re északra Ostra nevű falu környékén található, a növényeket és a gyógynövényeket organikusan termesztjük. Hagyományos (nagyanyáinktól is tanult) receptek alapján, ha lehet hagyományos módszerekkel (sok kézi munkával) állítunk elő magas minőségű termékeket. Kertészetünk két részből áll, egy díszkertből és egy gazdálkodásból. Nem használunk műtrágyákat, kémiai vagy más jellegű serkentőszereket, termőföldünk természetesen gazdag ásványi anyagokban.

Az 1992-es megalakulás óta a cég eredeti, inspiráló és hasznos termékeket fejlesztett ki, mindig szem előtt tartva alapértékeit, az ecogazdálkodást, a helyi alapanyagok és  munkaerő alkalmazását. A nemzetközi minősítések beszerzése és aaz erőleljes marketing sosem tartozott a cég prioritási közé, bár ma már számos termék rendelkezik bio minősítéssel és világszerte ismert márkává vált.  

Csehország mellett, számos más európai országban is forgalmazzák ( Ausztria, Svájc, Franciaország, Németország) de különösen közvedelt Ázsiában és az Egyesült Államokban is. Ennek ellenére a helyi munkaerő alkalmazása és a kézi munka továbbra sem veszetette el jelentőségét, a cég még mindig megtartotta a “családis” jelleget, ugyanakkor képes a nagy kereslet kiegészítésére. A tömegtermelés szintjére nem szeretne eljutni, ezért is fordulhat elő, hogy egy adott termék nem minden esetben áll rendelkezésre azonnal. Rendelését sok kézi munkával az alapanyagok rendelkezésre állására függyvényében dolgozzuk fel és juttatjuk el Önhöz a lehető leghamarabb.

 

Termékeink

Alapcsaládjáink a rózsa, levendula, körömvirág, sheavaj, pacsuli és a teafa, de számos már alapanyagból gyártunk a bőrápolás minden területét lefedő termékeket: szappanokat, arckrémeket, testápolókat. gyógykrémeket, fürdősókat, olajokat, illóolajokat, maszkokat, ajakápolókat és élelmiszereket is. Az alapanyogat ha lehetséges saját kertészeünkből használjuk fel, közép-európai éghajlaton nem termeszthető alapanyagokat kis biogazdálkodásból szerzünk be, ez nagyon fontos számunkra.

Bármi további kérdése van alapanyogakkal, termeléssel kapcsolatban, kérem lépjen kapcsolatba velünk az office@botanicus-budapest.hu emailen keresztül és mi szívesen válaszolunk.

Magyarországon jelenleg webshopunkban értékesítünk, illetve néhány partnerüzletben, Budapesten a kiszállítás ingyenes, ha ki szeretné próbálni bármelyik termékünket, kérjük lépjen kapcsolatba velünk és biztosítunk lehetőséget bemutatótermünkben!