Miért a Botanicus?

Kertészetünk, Prágától  mindössze 40 km-re északra fekszik Ostra nevű falu környékén, amelyben az alkotórészeket és a gyógynövényeket organikusan termesztjük. Hagyományos, főként nagyanyáinktól tanult receptek alapján állítjuk elő magas minőségű termékeinket, amelynek során a hagyományos, sok kézi munkával járó módszereket részesítjük előnyben , amennyiben lehetséges. Kertészetünk két részből áll, egy díszkertből és egy gazdálkodásból. Nem használunk műtrágyákat, kémiai vagy más jellegű serkentőszereket, termőföldünk természetesen gazdag ásványi anyagokban.

Az 1992-es megalakulás óta a cég eredeti, inspiráló és hasznos termékeket fejlesztett ki, mindig szem előtt tartva alapértékeit, az ecogazdálkodást, a helyi alapanyagok és munkaerő alkalmazását. A nemzetközi minősítések beszerzése és az erőleljes marketing sosem tartozott a cég prioritásai közé, bár ma már számos termékünk rendelkezik bio minősítéssel és világszerte ismert márkává vált.

.  

Csehország mellett, számos más európai országban is forgalmazzuk termékeinket (Ausztriaban, Svájcban, Franciaországban és Németországban), de különösen közvedeltekké váltak Ázsiában és az Egyesült Államokban. A bővülő piac és kereslet ellenére a helyi munkaerő alkalmazása és a kézzel végzettmunka továbbra sem vesztette el jelentőségét, a cég még továbbra is megtartotta a “családias” jelleget, ugyanakkor képes a növekvő kereslet kielégítésére is. A tömegtermelés szintjére nem szeretnénk eljutni, ezért is fordulhat elő, hogy egy adott termék nem minden esetben áll rendelkezésre azonnal. Rendelését az alapanyagok rendelkezésre állásának függvényében, kézzel dolgozzuk fel és juttatjuk el Önhöz a lehető leghamarabb.

 

Termékeink

Alap termékcsaládjaink a rózsa, levendula, körömvirág, sheavaj, pacsuli és a teafa, de számos más alapanyagból is gyártunk a bőrápolás minden területét lefedő termékeket: szappanokat, arckrémeket, testápolókat. gyógykrémeket, fürdősókat, olajokat, illóolajokat, maszkokat, ajakápolókat és élelmiszereket is. Az alapanyagokat, nagyrészt saját kertészetünkből használjuk fel, amennyiben közép-európai éghajlaton nem termeszthető alapanyagokra van szükségünk, azokat kis biogazdálkodásból szerezzük be, mert ez nagyon fontos számunkra.

 

Bármi további kérdése van alapanyagokkal, termeléssel kapcsolatban, kérem, lépjen kapcsolatba velünk az office@botanicus-budapest.hu email címen keresztül és mi szívesen állunk rendelkezésére válaszainkkal.

Magyarországon jelenleg webshopunkban értékesítünk, illetve néhány partnerüzletben, Budapesten a kiszállítás ingyenes, ha ki szeretné próbálni bármelyik termékünket, kérjük lépjen kapcsolatba velünk és biztosítunk lehetőséget bemutatótermünkben!